5 tips voor het kiezen van je houten vloer!

5 tips voor het kiezen van je houten vloer!

Verschillende tips om je te helpen bij het vinden van een houten vloer.

Tip 1: Kies jouw stijl

Een stijl kiezen is heel belangrijk voor een vloer. Welke sfeer wil je in huis brengen? Een industriële sfeer vraagt namelijk om een andere vloer dan een landelijke sfeer. Het is van belang dat de vloer goed bij je stijl en sfeer in huis past. Zo maak je van je inrichting één geheel en oogt het een stuk rustiger. Bij een stijl past ook een motief. Houd je van een visgraat vloer of juist helemaal niet en wil je gewoon rechte stroken? De keuze is aan jou.  

 

Tip 2: Soort vloer  

Bij het kiezen van een houten vloer volgt er ook nog de keuze wat voor het type houten vloer. Wil je bijvoorbeeld een tapis parket, een planken vloer of bijvoorbeeld een verouderde vloer. Er zijn veel verschillende houtsoorten. Ook kun je kiezen voor alleen een toplaag van hout. Elke vloer heeft zijn voor- en nadelen.   

Het is van belang om dit goed uit te zoeken op bijvoorbeeld de website van de winkel of in de winkel zelf. Vraag hulp aan onze medewerker. Zij kunnen je van uitstekend advies voorzien.  

 

Tip 3: Welke kleur 

Niet veel mensen weten dat een houten vloer in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Wil je een lichte of een donkere vloer? Bij een keuze voor een kleur is het belangrijk dat je goed kijkt naar de ruimte waar de vloer komt te liggen. Is dit een kleine ruimte? Dan kan het met een donkere vloer nog kleiner ogen, wilt u dit niet? Kies dan juist voor een lichte vloer. De kleur van een houten vloer geeft al gelijk een hele andere look en feel aan de kamer.  

 


PAL3889S

 


DIS4979S

Tip 4: De afwerking  

Ook over de afwerking moet nagedacht worden. Er zijn verschillende keuzes zoals bijvoorbeeld: olie, hardwaxolie of lak. Opnieuw heeft elke afwerking zijn voor- en nadelen. Een medewerker uit onze showroom kan je hier meer over vertellen. De afwerking kan worden aangepast op de gebruiksintensiteit van de vloer.  

 

Tip 5: Houtsoort  

Een houtsoort kiezen is ook belangrijk. Elke houtsoort oogt weer anders. Denk bijvoorbeeld aan Eiken of Maple. Er zijn zoveel verschillende houtsoorten dat er altijd wel een houtsoort bij jou past!