Hoe kies ik een juiste vloerpatroon?

  • Geplaatst op
Hoe kies ik een juiste vloerpatroon?

Er zijn verschillende vloerpatronen (ook wel legpatronen genoemd) waarin je een vloer kan leggen. Deze patronen geven een bepaalde look en feel aan de vloer en aan je huis.

Stroken  

Een stroken patroon geeft rust in huis. Dit omdat alle stroken in één richting worden gelegd. Wel kan je kiezen of je dikke of dunne planken wilt. Dikke planken brengen meer rust en eenheid in huis. Door dunnere planken te kiezen wordt de vloer een stuk drukker. Een groot voordeel van een stroken patroon is dat het stijlvol blijft. Het geeft een authentieke look en feel aan het huis.  

 

Visgraat  

Een visgraat geeft een speels effect aan je huis. Een visgraatpatroon bestaat al heel erg lang en komt om de zoveel tijd weer helemaal terug als trend, zoals nu. Een visgraatvloer geeft een luxe uitstraling aan je huis. Dit wordt nog eens versterkt als je dikke planken kiest als legpatroon.  

Oorspronkelijk komt een visgraatvloer uit de tijd van kastelen. Veel kasteelheren gebruikte een visgraatpatroon voor hun houten vloer. Hierdoor heeft het nu nog steeds een luxe look en feel.  

 

 

 

Tegels   

Tegels worden ook weer steeds populairder om te gebruiken voor een vloer. Niet alleen voor in de badkamer maar ook voor andere kamers in het huis. Er komen steeds meer leuke patronen in de winkel om je huis op te frissen. Door deze gekke patronen maak je jouw huis helemaal eigen en uniek. Het geeft een enorm speels effect aan je huis waardoor het heel erg gezellig wordt.