Hoe lang gaat een PVC vloer mee? 

  • Geplaatst op
Hoe lang gaat een PVC vloer mee? 

Dit is een belangrijke vraag om jezelf te stellen als je een nieuwe vloer gaat kopen. Want een van de voordelen van PVC is dat het lang mee gaat.

Levensduur PVC 

Eén van de grote voordelen van PVC is de extreem lange levensduur. Een kwalitatief hoogwaardige PVC vloer gaat tot wel 30 jaar mee. PVC is dan ook sterker dan veel andere vloersoorten zoals laminaat. PVC is zó robuust, dat het zelden voorkomt dat een PVC vloer vervangen moet worden vanwege slijtage. We kunnen dus wel stellen dat de prijs-kwaliteitsverhouding van PVC uitstekend is. Naast de lange levensduur, is een PVC vloer ook een duurzame keuze. PVC vloeren worden milieuvriendelijk geproduceerd en zijn volledig recyclebaar. 

 

 

Waaruit bestaat een PVC vloer?  

Wat voor soort PVC vloer je ook kiest, ze zijn allemaal opgebouwd uit minstens drie lagen: De rug, de filmlaag en de toplaag. De kwaliteit van de vloer wordt bepaalt door de kwaliteit van deze lagen. Lees hieronder wat de functies zijn van de verschillende lagen: 

  • De rug: De rug vormt de kern van iedere PVC vloer en dient voor stabiliteit. De rug bestaat uit zuiver of gerecycled PVC – of een mix hiervan – en wordt versterkt met één of meerdere lagen glasvlies. 
  • De filmlaag: De filmlaag bepaalt uiteindelijk hoe jouw PVC vloer eruit ziet. De kwaliteit van de filmlaag wordt bepaalt door de druktechnologie en natuurlijk het ontwerp. Hoe hoger de kwaliteit van de filmlaag, hoe minder herhalingen in het ontwerp terugkomen en hoe natuurgetrouwer jouw vloer eruit ziet. 
  • De toplaag: Tot slot is er de toplaag. De functie van de toplaag is bescherming. Hoe sterker de toplaag, hoe langer de vloer mee gaat. Daarnaast zit er in de kwalitatieve vloeren tevens een zogenaamde registered embossing verwerkt. Dit betekent dat je daadwerkelijk het reliëf van de houten plank in houw vloer kunt zien en voelen. De toplaag zorgt er dus voor dat een PVC vloer erg lang mee gaat!