Houten vloeren, welke opties zijn er? 

  • Geplaatst op
Houten vloeren, welke opties zijn er? 

Ben je op zoek naar een houten vloer, dan zijn er verschillende mogelijkheden. In dit blog lees je er meer over.

Vloerdelen 

Verreweg de meest verkochte vloerdelen zijn op dit moment de multiplanken of de lamelvloerdelen. Beide planken zijn samengestelde planken met een eiken toplaag. De multiplank heeft een berken multiplex onderlaag en de lameldelen hebben vuren latjes aan de onderzijde. De toplaag eiken is in de meeste gevallen geschuurd en vervolgens behandeld met een hardwaxolie.

 

Afwerkingen 

Er zijn ook geschaafde, verouderde en geborstelde vloerdelen leverbaar, afhankelijk van wat de wens is. Tevens kunnen de vloerdelen gerookt worden waardoor er een ander kleurresultaat ontstaat. Daarnaast ontstaat er verschil in kleurtinten tussen de vloerdelen omdat sommige delen donkerder kleuren dan andere delen.  

Hoe langer dat je vloerdelen rookt des te donkerder dat deze zullen worden. Dit geeft een heel natuurlijk effect aan de houten vloerdelen. Uiteraard kunt u ook kiezen om een massieve vloer toe te passen, echter heeft de samengestelde plank veel voordelen ten opzichte van de massieve planken.  Vooral het feit dat massieve vloerdelen nog veel werken maken deze een stuk minder geschikt in combinatie met vloerverwarming en is het advies eigenlijk altijd om de samengestelde planken te gebruiken. 

 

 

Het legpatroon  

Voordelen stroken houten vloer  

  • Eenvoudig patroon   
  • Tijdloos 
  • Veel keus  

Omdat het een simpel legpatroon is, heb je veel verschillende keuze in kleur, stijl en afwerking. Elke stijl kan gecreëerd worden met een stroken houten vloer. Eigenlijk zijn alle houten vloeren beschikbaar in het stroken patroon. Daarnaast past een stroken houten vloer ook in elk interieur.  

 

Voordelen van een visgraat houten vloer 

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een visgraat vloer in huis willen: 

  • Het is momenteel een echte trend 
  • Het ziet er authentiek uit 
  • Een visgraat vloer is dynamischer dan een normale stroken vloer 

Met een houten visgraat vloer breng je sfeer in je huis. Ook is het mogelijk om voor vloerverwarming te kiezen. Daarnaast is het fijn dat er veel keus is in kleuren en stijlen. Een visgraat vloer past bij elk interieur en kan eindeloos gecombineerd worden met verschillende meubels. Een visgraat patroon geeft een speels effect aan het huis. Visgraatvloeren zijn door de jaren heen erg populair geworden. Naast de visgraat vloer is er ook een Hongaarse punt. Deze is iets rustiger dan een visgraatpatroon omdat de planken minder door elkaar liggen.