Huisdieren of kinderen? Welke vloer past daarbij?

Huisdieren of kinderen? Welke vloer past daarbij?

Heb je huisdieren en/of jonge kinderen? Ook daar past een vloer bij. 

Waarom moet je hierop letten? 

 

Kinderen en huisdieren kunnen schade aan de vloer geven. Denk bijvoorbeeld aan een grote hond die af en toe zijn nagels in de vloer zet. Of een kind die het leuk vindt om op de vloer te kleuren. Dit kan allemaal schade aan de vloer geven, bijvoorbeeld een houten vloer. Daar moet dus rekening mee worden gehouden als je een nieuwe vloer gaat kopen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je het niet erg vindt dat er schade op komt, maar dan heb je er wel veel meer onderhoud aan.  

 

AVSP40025

 

Welke vloer past er dan bij  

 

Een goede vloer uitzoeken die tegen huisdieren en/of kinderen kan is soms een uitdaging. Wij raden daarom PVC vloeren aan. Deze vloeren lijken net op echt hout alleen kunnen ze veel meer hebben. Natuurlijk kan hier ook schade op komen, maar dit zal minder snel zijn dan op een echte houten vloer. Een PVC vloer is een stuk harder en het is ook waterbestendig. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je een puppy hebt die af en toe een klein ongelukje heeft. Het is natuurlijk niet fijn als de vloer ineens krom trekt. Met een PVC vloer kan je ook kiezen voor een anti-slip laag, dit kan handig zijn met huisdieren of kinderen die heel de dag rond rennen. Er wordt niet gegarandeerd dat ze niet uitglijden, maar de kans is wel een heel stuk kleiner.  

 

CAS1478S

 

Onderhoud  

 

Elke vloer heeft onderhoud nodig, maakt niet uit welk materiaal. Maar het is wel zo dat een  houten vloer sneller kan beschadigen en daardoor dus meer onderhoud nodig heeft. Een PVC vloer is onderhoudsvriendelijk, maar dat betekent niet dat je er niets aan hoeft te doen. Er zijn verschillende onderhoudsproducten te verkrijgen voor verschillende vloeren. Goede bescherming van alle vloeren is van groot belang en wij adviseren de producten van scratchnomore.nl te gebruiken. Mochten er nog vragen zijn, schroom niet en vraag onze adviseurs om passend advies! Zij staan voor u klaar en helpen u graag verder!