Je vloer onderhouden, 5 nuttige tips!

  • Geplaatst op
Je vloer onderhouden, 5 nuttige tips!

Je vloer onderhouden is erg belangrijk. Je vloer gaat langer mee en zal ook langer mooi blijven. In deze blog gaan we het hebben over het onderhoud van je vloer en hebben we ook nog eens 5 nuttige tips om je vloer mooi te houden.

Waarom is onderhoud zo belangrijk?

Onderhoud aan je vloer is belangrijk voor het behoud van je vloer. Een ander bijkomend voordeel is dat de vloer langer mee gaat wanneer deze goed wordt onderhouden. De vloer blijft mooi en ziet - elke keer na een onderhoud sessie - er weer als nieuw uit.
Het onderhoud van een vloer verschilt wel per soort vloer. Als je een houten vloer hebt zal je andere dingen moeten doen dan als je een PVC vloer hebt. Maar hieronder zullen we tips geven die voor elke vloer gelden.

 

Tip 1: Stofwissen of juist stofzuigen?  

Het is belangrijk dat stof regelmatig wordt verwijderd, dit kan namelijk tussen de kieren van de vloer gaan zitten. Maar er kan bijvoorbeeld ook zand op de vloer liggen. Pas hier mee op! Doordat er zand op de vloer ligt kunnen er kleine krasjes ontstaan, dus stofzuigen is heel belangrijk! Maar als je een gladde vloer hebt zonder kieren zoals bijvoorbeeld een betonvloer, dan kan stofwissen ook. Dit geeft hetzelfde effect als stofzuigen alleen dan is het iets minder werk.

 

Tip 2: Gebruik de juiste onderhoudsmiddelen 

Bijna alle vloertypes hebben wel een eigen onderhoudsmiddel dat bij het type vloer past. Zo heeft ook iedere soort vloer zijn eigen methode van onderhouden. Voor het beste onderhoudsadvies en de juiste producten raden wij u aan om een kijkje te nemen bij onze partner James, dé specialist die uw vloer de perfect finishing touch geeft. Voor vrijwel elke vloer is er een professioneel onderhoudsmiddel. Het goed onderhouden van de vloer voorkomt vuil, schade en krassen en is dus vooral preventief bedoeld.

 

Tip 3: Reinigen van je vloer 

Om je vloer mooi te houden is het reinigen van je vloer erg belangrijk. Wel moet je opletten dat voor elke vloer andere reiniging materialen en methodes nodig zijn. Laat je dus goed informeren als je de vloer koopt. Vaak is het nodig om minimaal 1 keer per jaar nodig de vloer te reinigen. Laat dit ook zeker niet versloffen want het reinigen van je vloer zorgt ervoor dat je vloer zo goed als nieuw blijft.

 

Tip 4: Viltdopjes 

Viltdopjes, wie kent ze niet?! Wanneer je viltdopjes onder je meubilair plaatst kunnen schuivende tafels en stoelen minder krassen veroorzaken op je vloer. Bij onze partner scratchnomore werken ze niet met vilt maar met een bescherming in de vorm van een soort vloerbedekking. Zo voorkom je onnodige krassen op je vloer en zal de vloer langer krasvrij blijven. Dit geldt niet alleen voor meubilair maar ook voor bijvoorbeeld plantenpotten.

 

Tip 5: Schade herstel   

Mocht het dan toch gebeuren dat er schade aan de vloer is ontstaan omdat er bijvoorbeeld iets is gevallen. Laat dit dan repareren door een professional, zij hebben de juiste spullen om dit te repareren en zorgen ervoor dat de schade nauwelijks of niet meer zichtbaar is.

 

We hopen dat je wat hebt aan onze tips! Mocht je toch nog vragen hebben over het onderhouden van je vloer? Twijfel dan niet en neem contact op met ons. We helpen je graag verder en vinden het belangrijk dat je tevreden bent met je vloer en dat deze ook mooi blijft.