Tips voor het kiezen van je laminaat vloer!

Tips voor het kiezen van je laminaat vloer!

Laminaat is een mooi materiaal voor je vloer. Het is makkelijk zelf te leggen en het is ook nog eens budget vriendelijk. Ideaal voor het Do-it-Yourselfers.

Klik laminaat gebruiken?

Kliklaminaat is heel makkelijk zelf te leggen en er is geen lijm voor nodig. Door het kliksysteem blijft het mooi liggen en kan je het er ook weer uithalen, mocht dat nodig zijn. Dit is niet alleen handig als je gaat verhuizen, maar ook als er bijvoorbeeld een plank beschadigd is, zo hoeft niet je hele vloer eruit maar vervang je simpelweg maar een stukje. Vaak liggen de prijzen van laminaat niet al te hoog. Daarom is laminaat ook nog budget vriendelijk.  

 

Kies een afwerking 

De afwerking van het laminaat bepaald hoe echt het eruit ziet. Met een V-groef lijkt het net alsof er echte houtnerven door de planken lopen, hierdoor lijkt het laminaat op echt hout. De afwerking heeft effect op de prijs van de vloer. 

Als je een vloer zonder een V-groef wilt dan is het laminaat helemaal glad, dit geeft een ander effect. Dit ligt natuurlijk aan wat je zelf wilt. 

 

Bepaal de dikte van het laminaat 

Vloeren komen voor in verschillende maten en diktes, dit is ook het geval bij laminaat. Het is goed om van te voren te weten waar je voor kiest, of laat je goed adviseren door een van onze medewerkers.  

IM1855

 

Koop meer dan dat je nodig hebt 

Het is aan te raden om meer planken te kopen dan dat je nodig hebt. Koop 5% tot 10% meer dan de oppervlakte van de kamer. Het kan altijd gebeuren dat een plank kapot gaat of dat het met het leggen net niet past. Dan is het handig om een aantal planken over te hebben. Daarnaast kan je de overige planken gewoon bewaren. Voor wanneer er in de toekomst een plank vervangen moet worden.  

 

Laat het laminaat acclimatiseren 

Het is verstandig om 2 dagen voor het leggen van de vloer het laminaat uit de verpakking te halen en het te laten luchten (acclimatiseren). Dit voorkomt dat het laminaat gaat krimpen of juist gaat uitzetten. Het laminaat moet wennen aan de temperatuur en de luchtvochtigheid in de kamer.