Wanneer kies je een lichte vloer of donkere vloer?

  • Geplaatst op
Wanneer kies je een lichte vloer of donkere vloer?

Dit kan een moeilijke keuze zijn. Zeker omdat beide vloeren een andere sfeer met zich mee brengen.

Donkere vloer  

Met een donkere vloer wordt er een intiemere sfeer gecreëerd. Dit komt omdat de kamer door de donkere vloer vaak kleiner oogt dan dat hij in werkelijkheid is.  

Dit is heel handig als je een grote kamer gezelliger wilt maken. Door de donkere vloer oogt de kamer kleiner waardoor je een intiemere sfeer krijgt. Hierdoor wordt het vaak al een stuk gezelliger. Het helpt ook om de muren een donkerdere tint te geven, of juist een druk behang. Omdat het een grote kamer is kan de kamer het drukke behang of een donkere tint best hebben. 

 

 

Je kan ook een kleine kamer voorzien van een donkere vloer. Hierdoor wordt het een gezellig en knus kamertje. Je brengt enorm veel sfeer in huis met een donkere vloer. Je kunt er allerlei kanten mee op. Als je de muren wit maakt krijg je juist weer een moderne sfeer, terwijl je met een donkere muur een warme sfeer in huis creëert.  

 

Lichte vloer 

Met een lichte vloer maak je de kamer ruimer en oogt het groter. Dit kan enorm helpen als je een kleine kamer groter wilt laten ogen. Door de lichte vloer krijg je gelijk een frisse sfeer in huis. Dit kan je versterken door ook de muren te voorzien van een lichte kleur. Je kunt heel veel spelen met de kleuren en tinten in huis. Je krijgt elke keer weer een andere sfeer, dit is voor vloeren niet anders!