Vloer verwarming

laminaat tegels

Diverse houten vloeren, laminaat- en pvc-vloeren kunnen worden voorzien van vloerverwarming. Ondanks dat deze materialen al een warmere oppervlaktetemperatuur hebben dan bijvoorbeeld een stenen vloer, kiezen steeds meer klanten voor het comfort van vloerverwarming. Spelende kinderen in de woonkamer, geen koude voeten bij het uit de douche stappen in de badkamer of simpelweg extra ondersteuning om uw ruimte comfortabel en snel warm te krijgen.

Vloer verwarming
Houten- en parketvloeren op vloerverwarming

Of een houten vloer gecombineerd kan worden met vloerverwarming is een veel gestelde vraag in onze showroom. Dat kan, maar let op, niet alle houten vloeren zijn hiervoor geschikt! Lamelparket en de multiplank is zeer geschikt om op vloerverwarming te leggen. Daarentegen is een massieve houten vloer absoluut niet geschikt om op vloerverwarming te leggen. Dit heeft te maken met het feit dat massieve houten vloeren veel meer werken (krimpen en uitzetten door temperatuurverschillen) dan bijvoorbeeld een multiplank en lamelparket.

Cibo adviseert u graag over de mogelijkheden van vloerverwarming. Voor u als klant is het praktisch om te weten welke uitstraling uw nieuwe vloer mag hebben indien u ook voor vloerverwarming kiest. Zo kunnen wij gericht met u op zoek naar de juiste vloer.