Onderhoden laminaat vloeren

Tips voor onderhoud van uw laminaat

Wanneer je een laminaatvloer heeft liggen of op het punt staat om deze aan te schaffen, dan wilt je er voor zorgen dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. We geven je hier een aantal tips voor grondig onderhoud van laminaat, zodat je nog jarenlang kunt genieten van uw prachtige vloer. Voor het grondig schoonmaken van laminaat heeft Cibo Vloeren een uitgebreid assortiment van speciale vloercleaners.

Laminaat Reiniger
Jouw laminaat grondig schoonmaken

Zelfs met dagelijks droog onderhoud van laminaat, is het niet te voorkomen dat jouw vloer na verloop van tijd nat moet worden gereinigd. Om te voorkomen dat je uren bezig bent met het schoonmaken van laminaat, kan je de vloer het beste met een dweil of een mop en lauw water reinigen. Gebruik hiervoor echter nooit een allesreiniger of een ander algemeen reinigingsmiddel, want dat kan de toplaag van de vloer onherstelbaar beschadigen. Cibo Vloeren heeft verschillende speciale vloercleaners voor het veilig en streeploos schoonmaken van laminaat. We kunnen je precies informeren welke cleaner het beste is voor de vloer. Vraag ernaar bij één van de vloerspecialisten in onze showroom in Breda.

Laminaat reiniger Vesting

Prijs €14,95 12,50 incl. btw

Droog onderhoud van laminaat

Goed onderhoud van laminaat begint met het regelmatig schoonmaken van jouw vloer. Wanneer je ervoor zorgt dat er zo min mogelijk harde deeltjes op de vloer liggen – denk aan vuil en zand – dan kunnen deze ook niet op het laminaat schuren. Daardoor blijft de toplaag van jouw vloer niet alleen mooi helder, maar zal deze ook langer meegaan. Gebruik bij regelmatige droge reiniging een stofzuiger of een vloerwisser. Gebruik op jouw stofzuiger een speciale parketborstel, want die maakt geen krassen op de vloer. Het is natuurlijk nog beter om te voorkomen dat vuil naar binnen gelopen wordt. Daarvoor kan je een speciale droogloopmat bij de deuren van jouw woning leggen, of ervoor zorgen dat iedereen bij de deur de schoenen uitdoet.

Tips

Om uw vloer in goede staat te behouden zijn de volgende punten uitermate belangrijk:

  • Zorg bij inloop van buiten, dus bij deuren, voor een goede schoon droogloop mat. Deze zorgt dat vuil en vocht zoveel mogelijk opgenomen wordt.
  • Zand en vuil werken als schuurpapier. Verwijder deze daarom direct met een stofzuiger en/of wisser.
  • Zorg dat de relatieve luchtvochtigheid tussen de 45-65% blijft om onherstelbare schade aan uw vloer te voorkomen. De relatieve luchtvochtigheid kunt u meten met een hygrometer.
Onderhouden houten vloer