Onderhouden houten vloer

TIPS ONDERHOUDEN HOUTEN VLOER

Ieder zijn of haar smaak. Dat staat vast. Bij aankoop van een houten vloer geldt dat evenzo. Niet alleen de uitstraling van de vloer bepaalt jouw keuze, factoren als kwaliteit, duurzaamheid, materiaalgebruik, samenstelling, onderhoud en mate van gebruik zijn aspecten die meegenomen worden in jouw uiteindelijke keuze.

Jouw houten vloer onderhouden

Voor onderhoud van een geoliede houten vloer gebruik je onderhoudsolie. Deze handeling, afhankelijk van het gebruik, 1x per jaar herhalen. Indien nodig, behandelt je de meest belopen plaatsen vaker. Voordat je deze olie aanbrengt is het noodzakelijk dat de vloer schoon en stofvrij is. De juiste reinigingsartikelen hiervoor zijn te verkrijgen in onze showroom. Verdere reinigingsinstructies volgt je op het etiket.

Schoonmaken van jouw vloer

Voor zowel het laminaat als een houten vloer is de procedure hetzelfde. Indien je de vloer droog gaat reinigen is het aan te raden om een stofzuiger te gebruiken die voorzien is van een parketborstel, dit om krassen te voorkomen.

Wanneer je de vloer intensief wilt reinigen kan je het beste gebruik maken van een vloercleaner. De vloercleaner meng je met dweilwater en brengt je vervolgens aan met een goed uitgewrongen dweil. Dit zorgt voor een streep loos resultaat.
Gebruik vooral géén agressieve middelen en allesreinigers, deze middelen kunnen jouw vloer onherstelbaar aantasten.

Bij Cibo Vloeren hebben wij diverse reinigings- en onderhoudsartikelen op voorraad. Neem gerust contact op of breng eens een bezoek aan onze showroom.

Tips

Om jouw vloer in goede staat te behouden zijn de volgende punten uitermate belangrijk:

  • Zorg bij inloop van buiten, dus bij deuren, voor een goede schoon droogloop mat. Deze zorgt dat vuil en vocht zoveel mogelijk opgenomen wordt.
  • Zand en vuil werken als schuurpapier. Verwijder deze daarom direct met een stofzuiger en/of wisser.
  • Zorg dat de relatieve luchtvochtigheid tussen de 45-65% blijft om onherstelbare schade aan jouw vloer te voorkomen. De relatieve luchtvochtigheid kan je meten met een hygrometer.
Onderhouden houten vloer