Onderhoud Laminaat Vloeren-V1

Tips voor onderhoud van uw laminaat vloer

Ieder zijn of haar smaak. Dat staat vast. Bij aankoop van een houten vloer geldt dat evenzo. Niet alleen de uitstraling van de vloer bepaalt uw keuze, factoren als kwaliteit, duurzaamheid, materiaalgebruik, samenstelling, onderhoud en mate van gebruik zijn aspecten die meegenomen worden in uw uiteindelijke keuze.

Uw laminaat vloer onderhouden

Voor onderhoud van een geoliede houten vloer gebruikt u onderhoudsolie. Deze handeling, afhankelijk van het gebruik, 1x per jaar herhalen. Indien nodig, behandelt u de meest belopen plaatsen vaker. Voordat u deze olie aanbrengt is het noodzakelijk dat de vloer schoon en stofvrij is. De juiste reinigingsartikelen hiervoor zijn te verkrijgen in onze showroom. Verdere reinigingsinstructies volgt u op het etiket.

Schoonmaken van uw vloer

Voor zowel het laminaat als een houten vloer is de procedure hetzelfde. Indien u de vloer droog gaat reinigen is het aan te raden om een stofzuiger te gebruiken die voorzien is van een parketborstel, dit om krassen te voorkomen.

Wanneer u de vloer intensief wilt reinigen kunt u het beste gebruik maken van een vloercleaner. De vloercleaner mengt u met dweilwater en brengt u vervolgens aan met een goed uitgewrongen dweil. Dit zorgt voor een streep loos resultaat.
Gebruik vooral géén agressieve middelen en allesreinigers, deze middelen kunnen uw vloer onherstelbaar aantasten.

Bij Cibo Vloeren hebben wij diverse reinigings- en onderhoudsartikelen op voorraad. Neem gerust contact op of breng eens een bezoek aan onze showroom.

Tips

Om uw vloer in goede staat te behouden zijn de volgende punten uitermate belangrijk:

  • Zorg bij inloop van buiten, dus bij deuren, voor een goede schoon droogloop mat. Deze zorgt dat vuil en vocht zoveel mogelijk opgenomen wordt.
  • Zand en vuil werken als schuurpapier. Verwijder deze daarom direct met een stofzuiger en/of wisser.
  • Zorg dat de relatieve luchtvochtigheid tussen de 45-65% blijft om onherstelbare schade aan uw vloer te voorkomen. De relatieve luchtvochtigheid kunt u meten met een hygrometer.
Onderhouden houten vloer