vloerverwarming voor laminaat

Optimale vloerverwarming voor laminaat

Steeds meer worden woningen voorzien van vloerverwarming. Het verwarmen van de woning via de vloer heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele radiatorverwarming. Vloerverwarming kan ook uitstekend worden toegepast bij de populaire laminaatvloeren. De specialisten van Cibo Vloeren kunnen je meer vertellen over de toepassingsmogelijkheden van vloerverwarming bij laminaat.

vloerverwarming voor laminaat
Vloerverwarming voor laminaat

Laminaat heeft de laatste twintig jaar enorm aan populariteit gewonnen, onder meer door de enorme kwaliteitsverbetering. Modern laminaat is goedkoop, duurzaam en met veel natuurgetrouwe designs verkrijgbaar. Veel laminaatvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming, maar niet allemaal. Indien je een laminaatvloer plaatst die de warmte onvoldoende geleidt, dan zal dit resulteren in een inefficiënte vloerverwarming. Kies daarom altijd voor speciaal laminaat voor vloerverwarming van bekende merken als Ambiant, Balterio, BerryAlloc, Lamett, My Floor, Quick-Step en Tarkett.

De voordelen van vloerverwarming voor laminaat

Vloerverwarming voor laminaat heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele verwarming via radiatoren. Hieronder vind je vier belangrijke voordelen van vloerverwarming.

 • Meer wooncomfort

  De vloer is normaal gesproken één van de koudste delen van jouw woning. Warme lucht stijgt immers op en zal vanaf radiatoren jouw vloer dus nooit rechtstreeks verwarmen. Met vloerverwarming voor laminaat heeft je altijd een heerlijk verwarmde vloer en geniet je dus van meer wooncomfort.

 • Energiebesparing

  Jouw woonruimtes verwarm je met vloerverwarming efficiënter dan met radiatoren. Je hebt daardoor jaarlijks tot 15% minder energie nodig om jouw huis te verwarmen.

 • Mooiere en ruimere woning

  Radiatoren zijn door de aanleg van vloerverwarming voor laminaat niet meer nodig zijn in jouw woning. Jouw woonruimtes krijgen daardoor een mooiere aanblik en jou heeft ook meer woonoppervlakte.

 • Verbeterde luchtkwaliteit

  Doordat bij vloerverwarming nauwelijks luchtcirculatie optreedt, vermindert de hoeveelheid stof in de lucht en verbetert de luchtkwaliteit in jouw woning.