Berry Alloc with wash parket

White wash vloeren

Tijdloze uitstraling, uitstekende behandeling voor eiken en grenen vloeren. Vloeren met een witte of lichtgrijze uitstraling geven we vaak de benaming ‘white wash’. Deze uitstraling past bij vele typen interieurs en is daarom erg populair. Echter, zijn er wel verschillen in de behandeling van de vloer welke de uitstraling en de ervaring van ‘het wit of grijs’ beïnvloeden.

Transparant white wash parket
Transparante white wash

Door weinig white wash aan de houten vloer toe te voegen blijft de basisuitstraling van jouw houten vloer bestaan. Houtnerf, eventuele noesten en oneffenheden in de bestaande vloer blijven zichtbaar en houden dus zijn authentieke uitstraling.

Halftransparante white wash

Des te meer white wash wordt toegevoegd aan de bestaande vloer, hoe meer dekkend de white wash wordt. Bij half transparante white wash zullen nog steeds houtnerven zichtbaar zijn, maar zal de originele kleur van jouw houten vloer naar de achtergrond trekken. Het wit wordt is meer aanwezig en de vloer zal dus een wittere look krijgen.

Halftransparante white wash
White wash vloeren
Dekkend white wash

Bij deze variant van behandelen zal jouw vloer een volledig witte uitstraling krijgen. Kleurverschillen die in de originele basisvloer zichtbaar waren zijn nu volledig afgedekt met white wash. Zo ontstaan witte planken die een uniforme strakke uitstraling hebben.

White wash effect op de langere termijn

Afhankelijk van jouw wensen is het van belang jouw vloer wel of geen ‘nazorg’ te verlenen. Los van het standaard onderhoud, kan je ervoor kiezen de vloer van tijd tot tijd te voorzien van een nieuw laagje white wash. Let op, dit kan invloed hebben op de transparantie van de white wash van je huidige vloer. Een nieuw laagje zal jouw vloer weer wat lichter maken. In sommige gevallen kiest men bewust voor een geleefd effect van de vloer.